Står alufælge øverst på ønskelisten?

3 grunde til at købe nye alufælge

Der er få, men gode grunde til at købe alufælge, og dem skal du få her.

  1. Udsmykning til din bil
  2. Få din bil til at skille sig ud
  3. Tag din bil til et nyt niveau med unikke fælge

Markedet for alufælge er stort. Det kan være meget svært at gennemskue. Førhen var der færre modeller, og det var den lokale bilforhandler, der viste dem fra. I dag foregår det online, som det gør ved så meget andet. Prøv at tag et kig på Wheelshop.dk, de sælger alufælge i lange baner. Og det er netop deres side, vi har fundet inspiration fra.

Men inden du køber, er der nogen ting, du skal være opmærksom på. Og dem vil vi gennemgå for dig her.

Der er mange tusinde alufælge. Tag dig god tid og lad ikke din bilforhandler eller mekaniker visse dig. Sid derhjemme, som det var tøj du købte – udvalget er næsten lige så stort.

Priserne er meget forskellige. Forskellen er dog ikke særlig stor. Kun hvis du får en ridse, for så bliver det ekstra dyrt, hvis du har dyre fælge. På Wheelshop.dk går priserne fra ca. 700 kr. – 6.000 kr.

Er fælgen nem at monterer? Få fælge, heldigvis ikke mange, kræver en større omgang at få monteret, og hvis du ikke er bilkyndig, kan det blive svært og kræve at du får en mekaniker til det.

Men det afhænger virkelig af, hvilken bil du har. Hvis du har en gammel Polo, vil det måske se lidt pudsigt ud, hvis du har spritnye følge.

Du kan sagtens finde fælge til en gammel bil, der måske har lidt rust i siderne, men det bliver svært. En huskeregel her, er, at du går efter noget simpelt. Alufælge vil ligegyldigt hvad løfte din bils udseende, men hvis du køber noget, der skiller sig for meget ud, vil det måske gå den anden vej.

Du kan vælge mellem stålfælge og aluminiumsfælge. Begge egner til alle slags biler. Stålfælge er lidt dyrere, kan man sige.

Er mærker vigtige, spørger du måske? Ja og nej. Går du efter bestemte mærker, når du køber tøj eller mælk? Det er relativt, er det ikke? jo. Men der findes selvfølgelig high-end mærker, nogen har en vis historie, andre er nyere brands, der er kommet frem for nylig.

Nogle fælge er svære at rengøre. De dyrere fælge har ofte et lag oven på sig, der gør, at skidt næsten praler af, men du kan ikke undgå det.